ပါ၀င္တဲ့အရာေတြကေတာ့
♦ မုန္လာဥနီ (သို႔ ) ခါၾကက္ဥ
♦ မွ်စ္
♦ ၾကြက္နားရြက္မို
♦ ပဲၾကာဇံ
♦ ပုဇြန္
♦ မုန္လာဥနီ (သို႔ ) ခါၾကက္ဥ
♦ မွ်စ္
♦ ၾကြက္နားရြက္မို
♦ ပဲၾကာဇံ
♦ ပုဇြန္
♦ ဆီ
♦ ၾကက္သြန္ျမိတ္
♦ နံနံပင္
♦ ေဂၚဖီ (သို႔မဟုတ္) ပဲတီပင္ေပါက္ တို႔ပါပဲ။
========================================
♦ အရင္ဆံုး မုန္လာဥနီ (ခါၾကက္ဥ) ကို မီးျခစ္ဆံေခ်ာင္းေလာက္ အရြယ္ေလးေတြလွီးပါတယ္။
♦ မွ်စ္အတံုးဆိုလွ်င္လဲ မွ်စ္ကိုမုန္လာဥနီနဲ႔ အရြယ္တူေလာက္လွီးပါ။
♦ ပဲတီပင္ေပါက္ကိုေရးဆီးထားျပီး၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ နံနံပင္စတာေတြကိုလဲ ပါးပါးလွီးထားပါ။
♦ ပုဇြန္ကိုေတာ့ အခြံသင္ ၊ သန္႔ရွင္းျပီး အတံုးေသးေသးေလးေတြ တံုးျပီးဆားေလးနဲ႔ နယ္ထားလုိက္ပါတယ္။
♦ (ေမ့ေတာ့မလို႔ ၾကြက္နားရြက္၊ ပဲၾကာဇံ တို႔ကိုလဲ ေရစိမ္ထားျပီး၊ ေပ်ာ့လာလွ်င္ ၾကြက္ႏွစ္ရြက္ကိုပါးပါးေလးေတြလွီးထားပါ၊
ပဲၾကာဇံကုိလဲ အေနေတာ္ျဖတ္ေတာက္လုိက္ပါတယ္။)♦
♦ အရင္ဆံုး ဆီအိုးတည္ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴဆီသပ္ ပါတယ္။
♦ ေမႊးလာရင္ေတာ့မုန္လာဥနီ၊ ၾကြက္ႏွစ္ရြက္တို႔ကိုအရင္ေၾကာ္ပါတယ္။
♦ ခဏေနလွ်င္ ေဂၚဖီ၊နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ပုဇြန္၊ ပဲၾကာဇံ နဲ ႔ မွ်စ္တို႔ကိုတပါတည္းထည့္ျပီး၊ဆားအနည္းငယ္ထည့္ပါ။
♦ ၾကိဳက္တတ္ရင္ အခ်ဴိမႈန္႔ (သို႔ ) သၾကား (သို႔ )ၾကက္သားမႈန္႔ တို႔ကိုထည့္ပါ။
♦ အားလံုး က်က္ျပီးအရသာအေနေတာ္ေလာက္ဆုိလွ်င္ မီးပိတ္လိုက္ပါ။
♦ ေကာ္ျပန္ ႔ ဖတ္ေတြကိုေတာ့ေရခဲေသတၱာထဲက အေစာၾကီးၾကိဳျပီး ထုတ္ထားလိုက္ပါတယ္။
=======================================
ေျခာက္ေသြ ႔ ၊ သန္႔ရွင္းတဲ့ မ်က္ႏွာျပင္တခုခုေပၚမွာ ျဖန္႔ထားျပီးအဆာေတြကို အလယ္တည့္တည့္မွာပံုပါ။
ျပီးလွ်င္ ေဘးႏွစ္ခ်က္ကိုပါ၊ အလည္ဘက္သို႔ေခါက္ျပီး ၊ အလုိက္သင့္လိပ္သြားရပါတယ္၊
လိပ္ျပီးသားေကာ္ျပန္ ႔ေတြကိုအစိမ္းစားႏိုင္သလို ၊ေၾကာ္ျပီးစားလဲ ရပါတယ္။
အစိမ္းကိုေတာ့ ေရေႏြးေငြ ႔ နဲ ႔ေပါင္းျပီး အခ်ဥ္ေရ၊ ဆလပ္ရြက္တို႔နဲ႔ တြဲဖက္စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။
မစားျဖစ္လုိ႔ က်န္ေနမယ့္ ေကာ္ျပန္ ႔ ေတြကို ေရဆြတ္ျပီး ညွစ္ထားတဲ့ အ၀တ္သန္႔ သန္႔နဲ ႕ထုတ္ျပီးေရခဲေသတၱာထဲမွာ သိမ္းထားႏုိင္ပါတယ္။
အစိမ္းကိုေတာ့ ေရေႏြးေငြ ႔ နဲ ႔ေပါင္းျပီး အခ်ဥ္ေရ၊ ဆလပ္ရြက္တို႔နဲ႔ တြဲဖက္စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။
မစားျဖစ္လုိ႔ က်န္ေနမယ့္ ေကာ္ျပန္ ႔ ေတြကို ေရဆြတ္ျပီး ညွစ္ထားတဲ့ အ၀တ္သန္႔ သန္႔နဲ ႕ထုတ္ျပီးေရခဲေသတၱာထဲမွာ သိမ္းထားႏုိင္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment