Sunday, December 9, 2012

ေကာ္ျပန္႕ေလး လုပ္စားမယ္


ပါ၀င္တဲ့အရာေတြကေတာ့

    
♦ မုန္လာဥနီ (သို႔ ) ခါၾကက္ဥ
    
♦ မွ်စ္

♦ ၾကြက္နားရြက္မို
    
♦ ပဲၾကာဇံ
    
♦ ပုဇြန္
    

♦ ဆီ
    
♦ ၾကက္သြန္ျမိတ္
    
♦ နံနံပင္
   
♦ ေဂၚဖီ (သို႔မဟုတ္) ပဲတီပင္ေပါက္ တို႔ပါပဲ။



========================================


♦ အရင္ဆံုး မုန္လာဥနီ (ခါၾကက္ဥ) ကို မီးျခစ္ဆံေခ်ာင္းေလာက္ အရြယ္ေလးေတြလွီးပါတယ္။

 ♦ မွ်စ္အတံုးဆိုလွ်င္လဲ မွ်စ္ကိုမုန္လာဥနီနဲ႔ အရြယ္တူေလာက္လွီးပါ။

 ♦ ပဲတီပင္ေပါက္ကိုေရးဆီးထားျပီး၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ နံနံပင္စတာေတြကိုလဲ ပါးပါးလွီးထားပါ။

♦ ပုဇြန္ကိုေတာ့ အခြံသင္ ၊ သန္႔ရွင္းျပီး အတံုးေသးေသးေလးေတြ တံုးျပီးဆားေလးနဲ႔ နယ္ထားလုိက္ပါတယ္။

♦ (ေမ့ေတာ့မလို႔ ၾကြက္နားရြက္၊ ပဲၾကာဇံ တို႔ကိုလဲ ေရစိမ္ထားျပီး၊ ေပ်ာ့လာလွ်င္ ၾကြက္ႏွစ္ရြက္ကိုပါးပါးေလးေတြလွီးထားပါ၊
ပဲၾကာဇံကုိလဲ အေနေတာ္ျဖတ္ေတာက္လုိက္ပါတယ္။)♦

♦ အရင္ဆံုး ဆီအိုးတည္ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴဆီသပ္ ပါတယ္။

♦ ေမႊးလာရင္ေတာ့မုန္လာဥနီ၊ ၾကြက္ႏွစ္ရြက္တို႔ကိုအရင္ေၾကာ္ပါတယ္။

♦ ခဏေနလွ်င္ ေဂၚဖီ၊နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ပုဇြန္၊ ပဲၾကာဇံ နဲ ႔ မွ်စ္တို႔ကိုတပါတည္းထည့္ျပီး၊ဆားအနည္းငယ္ထည့္ပါ။

♦ ၾကိဳက္တတ္ရင္ အခ်ဴိမႈန္႔ (သို႔ ) သၾကား (သို႔ )ၾကက္သားမႈန္႔ တို႔ကိုထည့္ပါ။

♦ အားလံုး က်က္ျပီးအရသာအေနေတာ္ေလာက္ဆုိလွ်င္ မီးပိတ္လိုက္ပါ။

♦ ေကာ္ျပန္ ႔ ဖတ္ေတြကိုေတာ့ေရခဲေသတၱာထဲက အေစာၾကီးၾကိဳျပီး ထုတ္ထားလိုက္ပါတယ္။


=======================================


ေျခာက္ေသြ ႔ ၊ သန္႔ရွင္းတဲ့ မ်က္ႏွာျပင္တခုခုေပၚမွာ ျဖန္႔ထားျပီးအဆာေတြကို အလယ္တည့္တည့္မွာပံုပါ။
ျပီးလွ်င္ ေဘးႏွစ္ခ်က္ကိုပါ၊ အလည္ဘက္သို႔ေခါက္ျပီး ၊ အလုိက္သင့္လိပ္သြားရပါတယ္၊
လိပ္ျပီးသားေကာ္ျပန္ ႔ေတြကိုအစိမ္းစားႏိုင္သလို ၊ေၾကာ္ျပီးစားလဲ ရပါတယ္။

အစိမ္းကိုေတာ့ ေရေႏြးေငြ ႔ နဲ ႔ေပါင္းျပီး အခ်ဥ္ေရ၊ ဆလပ္ရြက္တို႔နဲ႔ တြဲဖက္စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။

မစားျဖစ္လုိ႔ က်န္ေနမယ့္ ေကာ္ျပန္ ႔ ေတြကို ေရဆြတ္ျပီး ညွစ္ထားတဲ့ အ၀တ္သန္႔ သန္႔နဲ ႕ထုတ္ျပီးေရခဲေသတၱာထဲမွာ သိမ္းထားႏုိင္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment