Sunday, December 9, 2012

ဆားငံသီးငါးေပါင္း



ဆားငံသီးငါးေပါင္း
ဒီမွာေတာ့ ရန္ကုန္ မွာလို ဆားငံသီးေလးေတြကအရမ္းမငံဘူး၊ ရွိတဲ႔ ဆားငံသီးေလးေတြနဲ႔ပဲ ေပါင္းဆားရတယ္။

အရသာကေတာ့ အရမ္းေကာင္းပါတယ္။ ဒီမွာက ကကတစ္ငါးကဝယ္လို႕လြယ္ပါတယ္။ Sea Bass လို႕ေခၚတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

■ကကတစ္ငါးတေကာင္
■ဆားငံသီးနဲနဲ၅ခု ၆ခု
■သံပုရာရည္၂ဇြန္း(စားပြဲတင္)၊
■ငံျပာရည္ဇြန္းဝက္(အခ်ိဳဇြန္း)
■ဂ်င္း အနဲငယ္
■ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ဥ
■ငရုတ္သီး၂ေတာင္႔
■ေရွာက္ရြက္၄ရြက္
■ဆား၊
■ၾကက္သားမႈန္႕၂ဇြန္း(အခ်ိဳဇြန္း)
ျပဳလုပ္နည္း

ငါးကိုသန္႔စင္ေအာင္ေဆးျပီး ကိုယ္ထယ္ကို ၾကက္ေျခခတ္သ႑ာန္ ဓားေလးမ်ားျဖင့္မႊမ္းထားပါ။
ဆားအနဲငယ္၊ ၾကက္သားမႈန္႕၁ဇြန္းတို႕ျဖင့္နယ္ထားပါ။ ဂ်င္းကိုအေခ်ာင္းေလးမ်ားလီွးထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီး၂ေတာင္႔တို႕ကို ဓားျဖင့္ ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားပါ။
သံပုရာရည္၊ ငံျပာရည္၊ ၾကက္သားမႈန္႕၁ဇြန္း တို႕ျဖင့္ေရာထားပါ။
ထဲ႔ေပါင္းမဲ႔ Kitchen Foilမွာျဖစ္ေစ၊ ပန္းကန္ေပၚျဖစ္ေစ ဂ်င္း၊ ေရွာက္ရြက္၂ရြက္၊ ဆားငံသီးတို႕ျဖန္႔ခင္းထားပါ။
ငါးကိုအေပၚကခင္းကာ ဂ်င္း၊ ေရွာက္ရြက္၂ရြက္၊ ဆားငံသီးတို႔ထပ္တင္ပါ။
ေရာထားေသာ Sauceရည္ကိုအေပၚကျဖန္႔တင္ပါ။
ျပီးမွ ေပါင္းအိုးထဲကို မိနစ္၃၀ခန္႕ေရေႏြးခံ ေပါင္းပါ။
 

အနံအရသာ အထူးေကာင္းေသာ ဆားငံသီးငါးေပါင္းရပါျပီ။
ဆားငံသီး မရွိရင္ သံပုရာသီးပါးပါးလီွးမ်ားထဲ႔ေပါင္းလို႕ရပါတယ္။

No comments:

Post a Comment