ခရမ္းသီးမီးဖုတ္သုတ္
▬▬▬▬▬▬▬▬▬
ကဲ ဒီေန႕ေတာ့ ရိုးရိုးရွင္းရွင္း ဟင္းရံေလးတစ္ခြက္ေလာက္ လုပ္ၾကမယ္ေနာ္..
ခရမ္းသီးမီးဖုတ္သုတ္စားၾကမယ္ေနာ္....
▬▬▬▬▬▬▬▬▬
ကဲ ဒီေန႕ေတာ့ ရိုးရိုးရွင္းရွင္း ဟင္းရံေလးတစ္ခြက္ေလာက္ လုပ္ၾကမယ္ေနာ္..
ခရမ္းသီးမီးဖုတ္သုတ္စားၾကမယ္ေနာ္....
ခရမ္းသီးၾကီးေတြကို မီးဖုတ္ျပီးသုတ္စား စား၊ၾကက္ဥေလးနဲ႔ေၾကာ္စား စား အရမ္းၾကိဳက္ပါတယ္။
အားလုံးလုပ္စားတတ္ၾကမယ္လို႔ ယုံၾကည္ပါတယ္ေနာ္။
စိမ့္ျပီးအရသာကိုရွိေနတဲ႕ သတ္သက္လြတ္ဟင္းတခြက္ပါပဲေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား( ၅ေယာက္စာ)
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
◈ ခရမ္းဘုတ္မသီး၂လုံး
◈ ၾကက္သြန္နီ၁လုံးပါးပါးလီွးျပီးေရစိမ္ထားပါ
◈ ဆီစိမ္းေလးဇြန္း (စားပြဲတင္)
◈ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄မႊာ ပါးပါးလီွးထားပါ
◈ ဆား၊ၾကက္သားမႈန္႕
ျပဳလုပ္နည္း
▬▬▬▬▬
◈ နံနံပင္ ခရမ္းသီးမ်ားကို Oven ထဲ ထဲ႔ျပီးမီးဖုတ္လိုက္ပါ။
◈ မိနစ္၂၀အၾကာ ေမႊးလာျပီး ခရင္းနဲ႔ထိုးၾကည့္လို႔အိေနျပီဆိုရင္ရပါျပီ။
◈ ခရမ္းသီးမ်ား အခြံခြါျပီး အႏွစ္မ်ားယူပါ။
◈ ဇလုံ၁ခုထဲ မွာထဲ႔ျပီး ဆီစိမ္း၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႕၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄မႊာ ပါးပါးလီွးထားတာထဲ႔
( ခရမ္းသီးက ေလထိုးတတ္လို႔ၾကက္သြန္ျဖဴ မ်ားမ်ားထဲ႔ပါတယ္)
ကဲ.....အရသာရွိတဲ႕ ခရမ္းသီးမီးဖုတ္သုတ္ေလး ရပါျပီ.......... :)
No comments:
Post a Comment