Sunday, December 9, 2012

ခရမ္းသီးမီးဖုတ္သုတ္


ခရမ္းသီးမီးဖုတ္သုတ္
▬▬▬▬▬▬▬▬▬

ကဲ ဒီေန႕ေတာ့ ရိုးရိုးရွင္းရွင္း ဟင္းရံေလးတစ္ခြက္ေလာက္ လုပ္ၾကမယ္ေနာ္..

ခရမ္းသီးမီးဖုတ္သုတ္စားၾကမယ္ေနာ္....

ခရမ္းသီးၾကီးေတြကို မီးဖုတ္ျပီးသုတ္စား စား၊ၾကက္ဥေလးနဲ႔ေၾကာ္စား စား အရမ္းၾကိဳက္ပါတယ္။

အားလုံးလုပ္စားတတ္ၾကမယ္လို႔ ယုံၾကည္ပါတယ္ေနာ္။

စိမ့္ျပီးအရသာကိုရွိေနတဲ႕  သတ္သက္လြတ္ဟင္းတခြက္ပါပဲေနာ္။


ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား( ၅ေယာက္စာ)
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

◈ ခရမ္းဘုတ္မသီး၂လုံး

◈ ၾကက္သြန္နီ၁လုံးပါးပါးလီွးျပီးေရစိမ္ထားပါ

◈ ဆီစိမ္းေလးဇြန္း (စားပြဲတင္)

◈ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄မႊာ ပါးပါးလီွးထားပါ

◈ ဆား၊ၾကက္သားမႈန္႕



ျပဳလုပ္နည္း
▬▬▬▬▬

◈ နံနံပင္ ခရမ္းသီးမ်ားကို Oven ထဲ ထဲ႔ျပီးမီးဖုတ္လိုက္ပါ။

◈ မိနစ္၂၀အၾကာ ေမႊးလာျပီး ခရင္းနဲ႔ထိုးၾကည့္လို႔အိေနျပီဆိုရင္ရပါျပီ။

◈ ခရမ္းသီးမ်ား အခြံခြါျပီး အႏွစ္မ်ားယူပါ။

◈ ဇလုံ၁ခုထဲ မွာထဲ႔ျပီး ဆီစိမ္း၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႕၊

ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄မႊာ ပါးပါးလီွးထားတာထဲ႔

( ခရမ္းသီးက ေလထိုးတတ္လို႔ၾကက္သြန္ျဖဴ မ်ားမ်ားထဲ႔ပါတယ္)



ကဲ.....အရသာရွိတဲ႕ ခရမ္းသီးမီးဖုတ္သုတ္ေလး ရပါျပီ.......... :) 
 

No comments:

Post a Comment