Tuesday, July 17, 2012

သီးစံုုၾကက္ဥခ်ဥ္ရည္၊ ၀က္သားလံုုးေၾကာ္၊ ျငဳတ္သီးဆားေထာင္း နဲ ့အေမရိကန္အရြက္မ်ား

သီးစံုုၾကက္ဥခ်ဥ္ရည္၊ ၀က္သားလံုုးေၾကာ္၊ ျငဳတ္သီးဆားေထာင္း နဲ ့အေမရိကန္အရြက္မ်ား

သီးစံုုၾကက္ဥခ်ဥ္ရည္ (အာလူး၊ ဘူးသီး၊ ရုုံးပေတသီး နဲ ့ၾကက္ဥ)
သူကဘဲဥခ်ဥ္ရည္သိပ္ၾကိဳက္ပါတယ္။ ဒီမွာ ဘဲဥကေစ်းၾကီးလိုု ့တခါမွစားဘုုိ ့စိတ္မကူးမိပါဘူး။ ၾကက္ဥေတြကလည္းၾကီးျပီးဘာလုုပ္လုုပ္အဆင္ေျပေတာ့ ၾကက္ဥဘဲ၀ယ္ျဖစ္ခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။
ခ်က္နည္းကေတာ့ ဘာမွမထူးပါဘူ။

အႏွစ္ေတြဆီသတ္ျပီး ပုုဇြန္ေျခာက္မွုုန္ ့ထဲ့ ခဏေနေတာ့ အသီးအရြက္ေတြထဲ့လုုံး။ သူတုုိ ့ႏူးေတာ့ ေရဆူထဲ့။ မန္က်ည္းရည္ထဲ့၊ ငံျပာရည္ထဲ့ ကုုိယ္ၾကိဳက္တဲ့အရသာစပ္ေပါ့။  ငါးေျခာက္ရုုိးနဲ ့လည္းလိုုက္ပါတယ္။ က်မကေတာ့ ျပီးခဲ့တဲ့ အခါတုုန္းက ငါးရံ  ့ေျခာက္ရိုုးနဲ ့ခ်က္ထားလိုု ့မစားခ်င္ေတာ့လိုု ့ပါ။ အရည္ပြက္ပြက္ဆူေနတုုန္းမွာ ၾကက္ဥျပဳတ္ေတြထဲ့ပါတယ္။ အရသာ ၀င္ျပီး ဟင္းရည္ေနာက္ေစခ်င္လိုု ့ ျခမ္းျပီးထဲ့ပါတယ္။ ၾကက္ဥအေရာင္ေလးေျပာင္းေတာ့ ခ်ထားပါတယ္။ စားခါနီးမွ ဆူေအာင္ျပန္တည္ျပီး ရုုံးပေတသီးထဲ့၊ ရွမ္းနံနံနဲ ့ကုုလားေလးမဆလာအုုပ္ျပီးခ်လိုုက္ပါတယ္။ ဒါကေတာ့အားေနလိုု ့ပါ။








 ၀က္သားလံုုးေၾကာ္ရယ္
 ျငဳတ္သီးဆားေထာင္းေလးရယ္ နဲ့ တဲြစားရင္သိပ္လိုုက္ျပီးထမင္းျမိန္ပါတယ္။




အေမရိကန္ေတြတခ်ိန္လံုုး salad အျဖစ္စားေနတဲ့  spring mix ေတြကိုု ေတာ့ တုုိ ့စရာ အျဖစ္ျမန္မာမွုုျပဳလိုုက္ျပီး၊ ဟင္းရြက္အျဖစ္ ထဲ့စားလိုုက္ပါတယ္။ အခ်ိန္မေပးႏုုိင္တဲ့အခါ အရြက္အျဖစ္ ဘာမွမလုုပ္ဘဲစားလိုု ့ရလိုု ့က်မကေတာ့ ဟင္းရြက္ေၾကာ္အစားထိုုးသူ ့ကိုုဘဲအစိမ္း စားစားေပးပါတယ္။ အသီးအရြက္သိပ္မၾကိဳက္တဲ့သူက ဒါကိုုေတာ့အားေပးလိုု ့၀မ္းသာရပါေသးတယ္။




မေလာက္မွာေတာ့မပူေလနဲ ့။ အိုုးလိုုက္ခ်ေပးထားပါတယ္ေနာ္။
အားလံုုးတဲြဖက္ျပီး သံုုးေဆာင္လိုုက္ရင္ အရမ္းေကာင္းတာမိုု ့ သံုုးေဆာင္သြားၾကပါဦးရွင္။ ျငဳတ္သီးေထာင္းကေတာ့ ရွယ္ဘဲ စပ္တယ္ေနာ္။ အစပ္မၾကိဳက္သူမ်ားသတိထားစားပါ။

ခင္မင္ေလးစားေသာ..
အိုုင္အိုုရာ

No comments:

Post a Comment