လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့
၀က္နံရုိးႏု (၂၅) က်ပ္သား၊
တညင္းသီး (၁၅) လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ခ်င္း၊ ငရုတ္သီးစိမ္း အနည္းငယ္၊
ငံျပာရည္အနညး္ငယ္၊
ဆား၊ သၾကား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕အနည္းငယ္တုိ႕ပါေနာ္။
တညင္းသီးေတြကုိ ျပဳတ္တဲ့အခါ အုိးတစ္လံုးထဲ ေရနဲ႕တညင္းသီးကုိ အတူေရာထည့္ျပီး ျပဳတ္ပါ။
ပြက္ပြက္ ဆူလာရင္ ပထမရည္ေတြ သြန္ပစ္ပါ။ ျပီးရင္ ေနာက္တစ္ေရထပ္ထည့္ျပီး ျပဳတ္ပါ။ (၁၀) မိနစ္ေလာက္ တည္ပါ
။ ျပီးရင္ အဲ့ဒီအရည္ေတြ သြန္ပစ္ပါ။ အဲ့ဒီအခ်ိန္က်ရင္ တညင္းသီး အခြံေတြလည္း အလုိလုိ ကၽြတ္ထြက္ကုန္ပါျပီ။
ျပီးေတာ့မွ အသီးေတြကုိ ထက္ျခမ္းျခမ္းပါ။ ျပီးရင္ ေနာက္တစ္ရည္ထည့္ျပီး တည္ပါ။
မိနစ္ (၂၀) ေလာက္ တည္ျပီးေတာ့ အုိးကုိ မီးဖုိေပၚက ခ်ထားေပးပါ။ အဖံုးလံုး၀ မဖြင့္ပါနဲ႕ဦး။ အထဲမွာ သူ႕အပူနဲ႕သူ နပ္သြားရေအာင္လုိ႕ပါေနာ္။
တညင္းသီးျပဳတ္ထားတဲ့အခ်ိန္တြင္းမွာ လုပ္ရမွာက ၀က္နံရုိးကုိ သန္႕စင္ေအာင္ ေဆးေၾကာျပီး ေရစစ္ေပးထားပါ။
ခ်င္းကုိ ညက္ေအာင္ေထာင္းေပးပါ၊ ျပီးရင္ ဇလံုတစ္လံုးယူ၊ ၀က္နံရုိးထည့္၊ ဆား၊ သၾကား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ငံျပာရည္ထည့္၊
ျပီးရင္ ခ်င္းရည္ကုိ ညွစ္ထည့္ျပီး အားလံုးသမေအာင္ နယ္ျပီး နာရီ၀က္ခန္႕ ႏွပ္ေပးထားပါ။ အဲ့ဒီအခ်ိန္မွာ ၾကက္သြန္ျဖဴနီတုိ႕ကုိ
ညက္ေအာင္ေထာင္းေပးပါ။ သရက္ျပား/မရမ္းျပားကုိ ေရေႏြးနဲ႕ စိမ္ေပးထားပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းကုိ ထက္ျခမ္းခြဲထားေပးပါ။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္တဲ့အခါ အုိးတစ္လံုးထဲကုိ ေထာင္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ၊ ခုနက အရည္ ညွစ္ယူထားတဲ့ ခ်င္းဖတ္ေလးေတြ
၊ နယ္ႏွပ္ထားတဲ့ ၀က္နံရုိးတုိ႕ထည့္ျပီး မီးအားေကာင္းေကာင္းနဲ႕ ေလွာ္ေပးပါ။ ၀က္နံရုိးထဲက ထြက္လာတဲ့အရည္ေတြ
ခမ္းသြားတဲ့အခါက်မွ ေရေလး လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းတစ္လံုးစာေလာက္ ထည့္၊ အိုးအဖံုးဖံုးျပီး မီးအသင့္အတင့္နဲ႕ တည္ေပးပါ။
အဲ့ဒီေရခမ္းခါနီး ဟင္းအုိးက ဖ်စ္ဖ်စ္ျမည္တဲ့အသံထြက္ လာရင္ တညင္းသီးေတြထည့္ျပီး သမေအာင္ ေမႊ၊ ျပီးရင္ ေရေႏြးနဲ႕ စိမ္ထားတဲ့
သရက္ျပား/မရမ္းျပားကုိ ထည့္၊ ေနာက္ထပ္ ေရ လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းတစ္လံုးခြဲစာေလာက္ ထည့္၊ မီးမွ်င္းမွ်င္းေလးနဲ႕ ဆီျပန္တဲ့အထိ တည္ေပးပါ။
ဟင္းအုိးဖ်စ္ဖ်စ္ျမည္တဲ့အသံထြက္လာရင္ အေပါ့အငန္အရသာကုိျမည္း၊ လုိတဲ့အရသာ ထပ္ျဖည့္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးအုပ္၊ စိတ္ၾကိဳက္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့
မီးဖုိေပၚကေန ခ်လုိ႕ပါျပီေနာ္ ႕ ႕ ႕
ဒါဆုိရင္ အားလံုးအတြက္ ထမင္းျမိန္ေစမယ့္ ၀က္နံရုိးႏုတညင္းသီးခ်ဥ္စပ္ခ်က္ေလး ရပါျပီရွင္ ႕ ႕ ႕
လုိက္ဖက္တဲ့ဟင္းအမယ္ေတြကေတာ့ ဟင္းရြက္ေၾကာ္တစ္မ်ဳိးမ်ဳိး၊ ပဲနီေလး ၾကာဆံဟင္းရည္ေသာက္လုိ အရည္ေသာက္တစ္မ်ဳိးမ်ဳိးနဲ႕
တြဲဖက္သံုးေဆာင္ပါေနာ္ ႕ ႕ ႕ ႕
No comments:
Post a Comment