Tuesday, July 17, 2012

၀က္သားနဲ ့သရက္သီးသနပ္ခ်က္၊ ပဲသီးေထာင္း၊ ကန္စြန္းရြက္ေၾကာ္၊ ၾကက္ေျခေထာက္ဟင္းခ်ုဳိ

၀က္သားနဲ ့သရက္သီးသနပ္ခ်က္၊ ပဲသီးေထာင္း၊ ကန္စြန္းရြက္ေၾကာ္၊ ၾကက္ေျခေထာက္ဟင္းခ်ုဳိ
 
 
တကယ္ေတာ့ မအားပါဘူး။ ဒါေပမဲ့အိပ္မေပ်ာ္တာနဲ ့ပိုု ့စ္တင္လိုုက္တာပါ။ စာသာေန ့တုိင္းမဖတ္ျဖစ္တာ ထမင္းကေတာ့ေန ့တုုိင္းစားျဖစ္ေတာ့ ဟင္းပံုုေတြ ကအျမဲ အသင့္ရွိေနတယ္ေလ။ ဒီဟင္းေတြက ခ်က္စားျဖစ္တာ နဲနဲေတာင္ၾကာပါျပီ။ 

၀က္သားသရက္သီးသနပ္ခ်က္
အင္ဒီးယန္းဆိုုင္က၀ယ္ထားတဲ့ သရက္သီးသနပ္ နဲ ့ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ငရုုတ္သီးမွုုန္ ့၊ ဆႏြင္း ၊ ငပိနဲနဲ နဲ ့၀က္သားအားလံုုး ဆားျပားထဲ့ျပီး သမေအာင္နယ္ႏွပ္ထားျပီးမွ လံုုးခ်က္ခ်က္ပါတယ္။  ေရမထဲ့ခင္ ေသေသခ်ာခ်ာ ေမႊျပီးဆီျပန္ေအာင္အရင္လံုုးလိုုက္ပါတယ္။ ျပီးမွ ေရဆူ
ျမဳပ္ေအာင္ ထဲ့ျပီး ပြက္ပြက္ဆူျပီးေနာက္မွာ မီးေအးေလးနဲ ့၀က္သားႏူးတဲ့ထိတယ္ထားပါတယ္။ သိပ္မေျခာက္ေစခ်င္လိုု ့ေရနဲနဲခ်န္ျပီး မဆလာအုုပ္ျပီးခ်ပါတယ္။


ကန္စြန္းရုုိးျဖဴေၾကာ္
ကန္စြန္းရြက္ကေတာ့ ေပါတဲ့ရာသီေရာက္ေနေတာ့ ေန ့တုုိင္းလိုုလိုု ေၾကာ္စားျဖစ္ေနေတာ့ မၾကာခဏတင္ျဖစ္ေနအုုန္းမယ္ထင္ပါတယ္။ ျမန္မာျပည္ကိုုေတာ့ မမွီပါဘူး။ ဘာေပါ့မွန္းလည္းမသိပါဘူး။

ပဲသီးေထာင္း
 တကယ္ေတာ့ ပဲသီးကသိပ္ၾကိဳက္တဲ့ထဲမွာ မပါပါဘူး။ ဒါေပမဲ့ လတ္တာေတြ ့ရင္ေတာ့၀ယ္ခ်င္တယ္။ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ကိုု ပူပူေႏြးေႏြးစားျဖစ္ရင္ေတာ့ ဘာဘဲျဖစ္ျဖစ္ စားႏုုိင္သလိုုပါဘဲ။ ပဲသီးေထာင္းကေတာ့ ေယာင္းမၾကီးရဲ  ့နည္းပါ။ သူလုုပ္ေကၽြးတုုန္းကေတာ့ မစားပါဘူး။ အနံ ့ကိုုမၾကိဳက္လိုု ့။ ေနာက္အလုုပ္ထဲမွာ ျခံထြက္ ပဲသီးလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေတြ ရေတာ့ အရမ္းၾကြတ္ေနေတာ့ ေထာင္းစားခ်င္စိတ္ေပၚျပီး ေထာင္းစားရာကေန သူ ့အနံ ့ကိုု ယဥ္ျပီး ၾကိဳက္သြားတာပါ။ ဒါေပမဲ့ ေထာင္းျပီးျပီးခ်င္း စားရတာဘဲပိုုၾကိဳက္ပါတယ္။ ၾကာသြားရင္ ႏြမ္းတဲ့အနံ ့ကိုု မၾကိဳက္ေတာ့ပါဘူး။ ငရုုတ္သီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ မ်ားမ်ားေလးနဲ ့မညက္တညက္ၾကိတ္ထားတာပါ။  ဆီစိမ္းၾကိဳက္ရင္ဆီစိမ္းေလးဆမ္း သံပုုရာသီးၾကိဳက္ရင္ သံပရာသီးေလးညွစ္ေပါ့။
၀က္ရုုိးဆြပ္ျပဳတ္ထဲကိုု ၾကက္ေျခေထာက္ပါထဲ့ျပီး ဟင္းခ်ဳိ လုုပ္ထားတာပါ။ စားခါနီးက် ၾကက္သြန္မိတ္ ေလးငရုုတ္ေကာင္းေလးျဖဴးျပီးစားပါတယ္။

အုုန္းႏုုိ ့သာကူျပင္
အခ်ဳိပဲြေတာ့ အရင္တုုန္းက လုုပ္စားထားတဲ့  အုုန္းႏုုိ ့သာကူျပင္ေလးတင္ေပးလိုုက္ပါတယ္။

အားလံုုးေပ်ာ္ရႊင္ပါေစရွင္။
ခင္မင္ေလးစားေသာ..
အိုုင္အိုုရာ

No comments:

Post a Comment