အိမ္ခ်က္ဒန္ေပါက္၊ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းခ်ဳိ၊ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္၊ သခြားသီးအခ်ဥ္သုုပ္
ကုုလားဆုုိင္က၀ယ္လာတဲ့ သရက္သီးသနပ္နဲ ့တြဲစားပါတယ္။
ၾကက္သားကရင္ပံုုေတြခ်ည့္ဆုုိေတာ့ သိပ္ႏွပ္ဘိုု ့မလိုုဘူးေလ။ ခဏေလးနဲ ့ႏူးတယ္။ ဒိန္နဲ ့မဆလာနဲ ့ေတာ့ ၁၅မိနစ္ေလာက္ႏွပ္လိုုက္ပါတယ္။ ျပီးမွ ျပဳတ္ေၾကာ္ဆန္ဆန္လုုပ္ျပီးမွ ထမင္းတလြႊာၾကက္သားတလႊာထဲ့ျပီးႏွပ္တာပါ။ ပံုုထဲကအတိုုင္း စပ်စ္ေျခာက္၊ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္မဆလာေမႊထားတာေတြ၊ ဆီေတြ၊ အေရာင္ရည္ေတြ ထဲ့ဲျပီး ထမင္းကုုိႏွပ္လိုုက္တာပါ။
ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းခ်ဳိေလးနဲ ့ဆိုုေတာ့ အအီေျပတာေပါ့။
ငရုုတ္သီးစိ္မ္းကုုိလည္း ဆားနဲ ့တုုိ ့ျပီးကုုိက္စားရင္ ဒန္ေပါက္နဲ ့လိုုက္တယ္ေလ။
သခြားသီးသုုပ္ကိုု ပူစီနံ ထဲ့ ငရုုတ္သီးစိမ္းထဲ့ျပီး သံပုုရာသီးနဲ ့ခ်ဳိ၊ခ်ဥ္၊စပ္သုုပ္ပါတယ္။
ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ကေတာ့ ေနာက္တေခါက္စားမွ ေၾကာ္ျဖစ္တယ္။ ပထမတခါက အရမ္းဗိုုက္ဆာေနလိုု ့မေစာင့္ႏိုုင္ၾကေတာ့လိုု ့ဒီတုုိင္းစားလိုုက္ၾကပါတယ္။ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္နဲ ့ဆိုုေတာ့ပိုုလိုုက္တာေပါ့။
အခ်ဳိပဲြအျဖစ္ အအီေျပ စေတာ္ဘယ္ရီ ေလးနဲ ့..
ခုုတေလာ..စိတ္မေကာင္းစရာေတြခ်ည့္ၾကားေနရလိုု ့ဘာမွမလုုပ္ခ်င္ေလာက္ေအာင္စိတ္ေတြ ညွုုိးႏြမ္းေနမိပါတယ္။ ဒါက ဟုုိး ျပီးခဲ့တဲ့ အပါတ္ကလုပ္စားျဖစ္တာပါ။
ခံစားခ်က္ေတြေတာင္ေရးျဖစ္ေတာ့မလိုု ့၊သိပ္ကုုိယ္ေရးကိုုယ္တာဆန္ျပီး လာဖတ္သူေတြကိုု အားနာစရာျဖစ္ကုုန္မွာစိုုးတာနဲ ့ဘဲ။ ဘရိတ္အုုပ္ထားရတယ္။
အားလံုုးစိတ္ခ်မ္းသာ ကုုိယ္က်န္းမာပါေစရွင္။
ခင္မင္ေလးစားေသာ
အိုုင္အိုုရာ
No comments:
Post a Comment