ျပဳလုပ္နည္း
⇨အရင္ဦးဆုံး နန္းလတ္အဖတ္ ကို ျပဳတ္ပါတယ္။ ႏူးလာလွ်င္ ဖယ္ထားပါတယ္။
⇨ၾကက္သားကိုလဲ ၾကက္သားမႈန္႔ ၊ ခ်င္းအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ျပဳတ္ပါတယ္။
ႏူးလာလွ်င္ အသားေတြ ႏႊင္ျပီး၊ အရိုးကိုၾကက္သားျပဳတ္ဟင္းရည္အိုးထဲ ျပန္ထည့္ပါတယ္။
⇨သံပုရာသီးအနည္းငယ္၊ ဆား နဲ႔ ၾကက္သြန္ျမိတ္နည္းနည္းထည့္ျပီးဟင္းရည္ခ်က္ပါတယ္။
⇨ပဲပင္ေပါက္ကို ေရေဆးျပီး ေရေႏြးမွာ ခဏတာ စိမ္ထားလုိက္ပါ။
⇨ဆီတို႔ဖူးကိုလဲ ေရေႏြးအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေခ်ထားပါ။
⇨အိုးအငယ္တခုထဲမွာေတာ့ ေကာ္မႈန္႔ကို ေရေဖ်ာ္ျပီး မီးအနည္းငယ္နဲ႔ မျပစ္မက်ဲအေနအထားက်ဴိလုိက္ပါ။
⇨ဆီက်က္ကိုၾကက္သြန္ျဖဴဆီက်က္၊ ငရုပ္သီးဆီက်က္ခ်က္ထားပါ။
⇨အိုးတခုထဲတြင္လဲ ဂ်ဴံလုံးကေလးမ်ားကိုေၾကာ္ပါ။
စားရမည့္အမယ္မ်ားအားလုံးအဆင္သင့္ျဖစ္ျပီဆိုလွ်င္ မႏၱေလးျမီးရွည္စားသုံးဖို႔ျပင္ဆင္ႏိုင္ပါျပီ။
မိမိစားမည့္ပန္းကန္ထဲသို႔
မိမိစားမည့္ပန္းကန္ထဲသို႔
⇨နန္းလတ္ဖတ္တေယာက္စာ၊
⇨ပဲပင္ေပါက္၊
⇨ၾကက္သား၊
⇨ဆီတို႔ဖူးေဖ်ာ္ရည္ ၂စြန္း၊
⇨ပဲငပိအနည္းငယ္၊
⇨ဆီက်က္ ၂မ်ဴိး၊
⇨ငံျပာရည္၊
⇨နံနံပင္၊
⇨ေကာ္ရည္ခဲ ႏွင့္
⇨ဂ်ဴံလုံးေၾကာ္တုိ႔ ထည့္ပါ။
ၾကိဳက္တတ္လွ်င္ အခ်ဴိမႈန္႔ ထည့္ျပီး အရသာအဆင္ေျပသလို သုပ္စားႏိုင္ပါတယ္။
မႏၱေလးျမီးရွည္ကို ရွမ္းခ်ဥ္ ၊ၾကက္ျပဳတ္ဟင္းရည္ပူပူတုိ႔ႏွင့္ တြဲဖက္သုံးေဆာင္ႏုိင္ပါေၾကာင္း။
No comments:
Post a Comment