ငါးရ့ံေျခာက္ဆီလည္ေရလည္ခ်က္၊ ငါးရံ့ေျခာက္ဖုုတ္၊ တိုု ့စရာစံုုနဲ ့ပဲဟင္းခ်ဳိေဂြးေထာက္ရြက္ခတ္
|
ျမန္မာ့ရုုိးရာဟင္းငါးရ့ံေျခာက္ဆီလည္ေရလည္ခ်က္၊
ငါးရ့ံေျခာက္ဖုုတ္၊တိုု ့စရာစံုု၊သရက္သီးမွည့္ယြန္းျပင္းနဲ
့ပဲဟင္းခ်ဳိေဂြးေထာက္ရြက္ခတ္ |
|
ကုုိယ္တုိင္လုုပ္ငါးရ့ံေျခာက္ (သံုုးရက္ေျမာက္) |
|
မီးေသြးမရွိေတာ့ ဂက္စ္မီးဖုုိနဲ ့ျဖစ္ေအာင္ဖုုတ္ရပါတယ္။ း) |
|
ထုုေတာ့မယ္ေနာ္ |
|
ဒါကအသားပိုုင္းတစ္ျခမ္းကိုုဖုုတ္ထားတာပါ။ |
အရင္ပိုု ့စ္မွာငါးရံ့ေျခာက္ခဲြတဲ့အေၾကာင္းထဲ့ထားတယ္ေလ။ အဲဒါဒီငါးရ့ံေျခာက္ေပါ့။ ဒါကပထမေန ့မွာဖုုတ္စားထားတာပါ။
|
ဆားကိုုကုုိယ္ႏွစ္သက္သေလာက္ေလးဘဲထဲ့ထားေတာ့အရမ္းစားလိုု
့ေကာင္းပါတယ္။ လတ္လည္းလတ္ဆတ္ေတာ့ထုုရတာလည္းမြေနတယ္။အေပၚကၾကြတ္ၾကြတ္ေလးနဲ
့အတြင္းကမြမြေလးဆိုုေတာ့အိုုင္အိုုရာ့အၾကိဳက္ေပါ့။ း) |
|
ထပ္ေတာင္စားခ်င္လာျပီေနာ္။
ဒါကက်န္တဲ့အသားပိုုင္းကိုုဒုုတိယတစ္ခါထပ္ဖုုတ္ထားတာပါ။
(သံုုးရက္ေျမာက္မွာရတယ္။ ေလးရက္ေျမာက္နဲ
့ငါးရက္ေျမာက္မွာဆက္တိုုက္စားပစ္လိုုက္တယ္ေလ။) |
|
ငါးရ့ံေျခာက္ဗုုိက္သားေတြနဲ ့အရုုိးေတြကိုုခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ ့ဆီလည္ေရလည္ခ်က္ထားတာပါ။ (Salty Snake-head fish curry) |
ပထမေန ့ကငါးေျခာက္အသားပိုုင္းတစ္၀က္ကုုိဖုုတ္စားပါတယ္။ ေနာက္ေန ့က်ေတာ့ဖုုတ္စားတဲ့အျပင္ဖုုတ္စား
လိုု ့မေကာင္းတဲ့ဗုုိက္သားနဲ ့အရုုိးပုုိင္းေတြကိုု ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားမ်ားနဲ
့ဆီလည္ေရလည္ေလးခ်က္စားပါတယ္။ ခ်က္နည္းကေတာ့ ျမန္မာဟင္းထံုုးစံအတုုိင္း
ၾကက္သြန္ျဖဴနီအေလာေတာ္
(အႏွစ္မ်ားမ်ားၾကိဳက္ရင္မ်ားမ်ားထဲ့)ကိုုငရုုတ္သီးမွုုန္ ့နဲ
့ေရာေထာင္းျပီးဆီသတ္။
ေမႊးျပီးက်က္လာေတာ့ခရမ္းခ်ဥ္သီးလွီးထားတာေတြထဲ့ျပီးႏွစ္သက္
သေလာက္ေျခေပးေပါ့။ အိုုင္အိုုရာက ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြအရမ္းေၾကတာထက္
ဖိုုးလိုုးဖတ္လတ္ေလးေတြကိုုပိုုသေဘာက်ေတာ့ လံုုး၀ေၾကသြားေအာင္မေျခပဲ
ပံုုထဲကေလာက္ေၾကတဲ့အခ်ိန္မွာ ေရေဆးျပီးတံုုးတစ္ထားတဲ့
ငါးရံ့ေျခာက္ေတြကိုုထဲ့ပါတယ္။ လံုုးျပီးအဖံုုးေလးခဏအုုပ္။ ေရခမ္းေတာ့မွ
ေရထပ္ထဲ့ျပီး ဆူတဲ့အထိထားပါတယ္။ ငါးရံ့ေျခာက္အရသာေလးထြက္ေအာင္
ခဏဆက္ျပီးဆူေအာင္ဆက္တည္ထားပါတယ္။ ငါးေျခာက္လည္းအေလာေတာ္ေလးႏူး
(သိပ္မေပ်ာ့သိပ္မမာေလးမွက်မကၾကိုုက္ပါတယ္)ရင္အေပါ့အငန္ျမည္း။
ငါးရံ့ေျခာက္ကခ်က္လိုုက္ေတာ့ေတာ္ေတာ္ေလးေပါ့သြားလိုု ့ငံျပာရည္နဲ
့ဆားနဲနဲထဲ့ပါတယ္။ အားလံုုးႏွစ္သက္တဲ့အေနအရည္လည္းဆီလည္ေရလည္၊
ျဖစ္ျပီဆုုိရင္ ညွပ္ထားတဲ့ငရုုတ္သီးစိမ္းေတြထဲ့ ျပီးေတာ့ နံနံပင္ေတြ
အမ်ားၾကီးအုုပ္ျပီးခ်လိုုက္ရံုုပါဘဲ။ ခ်က္ေနတုုန္းမွာကိုုတအားေမႊးလိုု
့ဗုုိက္ကအရမ္းကိုုဆာလာတာပါဘဲ။ း)
|
Burmese taste: Burmese salty fish curry with tomatoes, green chili and cilantro |
ငါးရံ့ေျခာက္ဟင္းခ်က္ေနတုုန္းမွာ တစ္ဖက္ကလည္း
ပဲေနာက္ဟင္းခ်ဳိကိုုၾကဲၾကဲေလးတည္ထားပါတယ္။ အိုုင္အိုုရာက ပဲသိပ္မၾကိဳက္ေတာ့
တမင္ေနာက္တယ္ဆုုိရုုံၾကဲၾကဲေလးခ်က္ပါတယ္။
ေရေဆးျပီးသဲမပါေအာင္က်င္ထားတဲ့ပဲကိုု ဆီနဲနဲေလးနဲ ့ၾကက္သြန္နီနဲ
့ဆႏြင္းနဲနဲ နဲ ့အရင္လံုုးပါတယ္။ ခဏေနေတာ့မွေရထဲ့ျပီးဆူေအာင္တည္ပါတယ္။
ပဲေနာက္ဆုုိေတာ့ ႏူးလြယ္ပါတယ္။ ခဏေလးနဲ ့ႏူးသြားျပီး အရည္ေလးေနာက္ရင္
ဂ်င္းရယ္၊ၾကက္သြန္ျဖဴနီရယ္ကုုိဆီသတ္ျပီးပဲအိုုးထဲထဲ့။
ပဲဟင္းရည္နဲနဲဆီသတ္ထားတဲ့အိုုးထဲရွဲကနဲေလာင္းထဲ့ျပီးပဲအိုုးထဲျပန္ထဲ့။
ပဲဟင္းရည္လည္းေမႊးလာေတာ့ ဆား နဲ ့ငံျပာရည္ထဲ့ျပင္။ ၾကက္သားမွုုန္ ့နဲနဲထဲ့။
စားခါနီးက်ေတာ့ ေဂြးေထာက္ရြက္ခတ္လုုိက္ေပါ့။
(က်မကေဂြးေထာက္ရြက္ၾကိဳက္လြန္းလိုု
့ျမန္မာဆုုိင္ကအေျခာက္ထုုတ္ေလး၀ယ္ထားတာထဲ့ရပါတယ္။
အာသာေျပေလးစားခ်င္ေတာ့လည္း အရြက္ေျခာက္ေလးေတြကေၾကမြေနေပမဲ့ ယုုယုုယယေလး
သိမ္းထားျပီးခ်က္စားရပါတယ္ရွင္။ း)
|
ပဲဟင္းခ်ဳိေဂြးေထာက္ရြက္ခတ္ |
|
အားလံုုးခူးခပ္ျပီးျပီ။ း) စားဘိုု ့အသင့္ေနာ္။ ဓါတ္ပံုုေတာင္သိပ္မရုုိက္ခ်င္ေတာ့ဘူး အရမ္းစားခ်င္ေနလိုု ့။ း) |
တုုိ ့စရာစံုုကိုုေတာ့အဆင္သင့္ရွိေနတာေတြနဲ ့ျပင္လုုိက္ပါတယ္။
မွ်စ္ဘူးထဲကမွ်စ္ကိုုေရစင္စင္ေဆး၊ ဓညင္းသီးဆားရည္စိမ္
(ထိုုင္းကလာတာ)ေလးထဲ့၊ ဆလတ္ရြက္၊ နံနံပင္၊ပူစီနံ၊ရွမ္းနံနံနဲ
့ျပင္ျပီးသြားေတာ့ထမင္း၀ိုုင္းကိုုထုုိင္ခ်င္လွျပီ။
|
အဲဒီရက္ပိုုင္းေတြမွာ Cheese cake ပဲလုုပ္လုုပ္ေပးျဖစ္ေနလိုု
့အခ်ဳိတည္းရေအာင္တင္ေပးလိုုက္ပါတယ္ရွင္။
တိုုက္တုုိက္ဆုုိင္အိုုင္အိုုရာထုုိးထားတဲ့ပန္းအိုုးက
ခ်ိစ္ကိတ္ရယ္စေတာ္ဘယ္ရီရယ္နဲ ့သြားလိုုက္ဖက္ေနတာဓါတ္ပံုုရုုိက္ရင္းနဲ
့မွသတိထားမိလိုု ့ဘာရယ္မဟုုတ္ၾကည္ႏူးမိသြားေသးတယ္။ း) |
အားလံုုးလည္းအပ်င္းေျပ သိုု ့မဟုုတ္ အလြမ္းေျပျမန္မာထမင္း၀ိုုင္းေလးကိုုအားေပးသြားပါအုုန္းလိုု ့။
လာလည္တဲ့မိတ္ေဟာင္း၊မိတ္သစ္၊သူငယ္ခ်င္းေဟာင္း၊သူငယ္ခ်င္းသစ္၊တိတ္တိတ္ေလးပဲဖတ္သြားသူမ်ားအားလံုုးကိုု
ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္။ အားတဲ့အခါမ်ားနဲ
့ပ်င္းတဲ့အခါမ်ားမွာလည္းထပ္လာလည္ပါအုုန္းလိုု ့ဖိတ္ပါတယ္ရွင္။
က်မဘေလာ့ကိုုလာလည္တဲ့သူမ်ားစိတ္ခ်မ္းသာကိုုယ္က်န္းမာၾကပါေစလိုု ့......
No comments:
Post a Comment